vragen

 

Veel gestelde vragen over Reiki

 

Is Reiki Spirituele genezing?

Deze vraag kan niet eenvoudig met 'ja' of 'nee' beantwoord worden. Er zijn zovele methoden van spirituele genezing, van de psychochirurgen in BraziliŽ tot aan de genezing met de 'Christuskracht' en vele honderden wegen daartussen. Je kunt op alles altijd wel een etiket 'spirituele genezing' opplakken, omdat er met fijnstoffelijke energieŽn gewerkt wordt, die in de een of andere vorm heel de mens in het genezingsproces betrekken. Reiki doet dat ook. Maar in wezen is de toepassing van Reiki voor het opheffen van allerlei gezondheidsverstoringen slechts een klein facet van de vele mogelijkheden. Iedereen kan Reiki bijvoorbeeld gebruiken om bewuster te leren leven, ontvankelijker en levendiger te worden of simpel Gods nabijheid te voelen, wanneer hij met Reiki in contact komt. Reiki is ook niet, zoals de spirituele geneesmethoden, 'slechts' een weg voor mensen zonder klachten, die hun levendigheid en liefdesvermogen op een eenvoudige en duurzame wijze willen ontwikkelen.

 

≤≤≤≤

 

Werkt Reiki alleen als ik erin geloof?

Nee, er wordt automatisch Reiki overgedragen, wanneer de energie nodig is en op het onderbewuste niveau van de ontvanger aanvaard wordt. Andere condities zijn er niet. Reiki is geen psychologisch fenomeen zoals hypnose of suggesties. De werkingen van de Reiki-energie kunnen niet met het placebo- of een of ander suggestief effect verklaarden worden. Zelfs het Reiki-Kanaal (de behandelaar) hoeft nergens in te geloven om de kracht te laten stromen. Het gebeurt allemaal automatisch en zonder voorwaarden.

 

≤≤≤≤

 

Is Reiki magie?

Een naar mijn idee kloppende definitie van magie luidt: 'Magie is de kunst om met de wil bewustzijnsveranderingen te veroorzaken" (Dion Fortune). In dat licht is Reiki geen magie, want de processen die in een hogere graad van bewustzijn resulteren, vinden uit zichzelf plaats volgens hun eigen dynamiek, zonder dat de wil er invloed op kan uitoefenen. Ze worden door de kracht van de levensenergie in beweging gebracht.

De volksmond definieert magie daarentegen als 'De kunst om natuurkrachten- en middelen te benutten ten einde wonderlijke successen te boeken' volgens de definitie is Reiki een magische methode. Steekt achter de vraag de vrees om zich via Reiki aan zwartmagische krachten over te leveren, dan kan ik alleen maar heel duidelijk stellen dat Reiki daar helemaal niets mee te maken heeft. De zogenaamde zwarte magie berust daarentegen uiteindelijk op de krachten van haat en angst.

 

≤≤≤≤

 

Kan ieder gezondheidsprobleem met Reiki opgelost worden?

Nee, Reiki kan veel, maar niet alles. Door Reiki worden noch traditioneel medische, noch natuurgeneeskundige therapieŽn en diagnoses overbodig gemaakt. Wel worden ze zinnig aangevuld. Ernstige ziekten en alles wat daar ook maar op lijkt, behoren in handen van medisch opgeleide deskundigen gegeven te worden. In de handen van leken zijn preventie en kleinere aandoeningen (die immers ook zonder arts of natuurgeneeskundige worden behandeld) het hoofdgebied voor Reiki. Ondersteunende Reiki-doses voor kuren van uiteenlopende aard kunnen niettemin een grote hulp zijn.

 

≤≤≤≤

 

Kan Reiki iemand schaden?

Nee, Reiki is liefde en liefde schaad niemand. Wanneer de behandelaar de pretentie zou hebben om geen advies te geven dat u een huisarts consulteert bij ernstige aandoeningen, medische noodzaak, of therapeutische hulp. Ja, dan zou de Reiki behandelaar onverantwoordelijk bezig zijn en dan zou Reiki (-behandelaar) schade aan kunnen richten. Maar gelukkig gebeurt dit zelden tot nooit dat een behandelaar u niet doorverwijst naar de huisarts. Reiki kan wel ondersteuning bieden bij welke vorm van therapie/medicijnen dan ook.

 

≤≤≤≤

 

Kan Reiki helpen bij stoppen met roken? ( ook andere verslavingen, zoals eten, enz..)

Ja, Reiki kan helpen bij stoppen met roken. Het stressgevoel zal verminderen en natuurlijk een steuntje in de rug geven.  Het helpt om de psyche in harmonie te brengen, waardoor het niet roken makkelijker wordt geaccepteerd door het lichaam en psyche. Wel vergt het de volledige inzet van de persoon die wilt stoppen met de verslaving.

 

≤≤≤≤

 

Kan Reiki tijdens de zwangerschap en bevalling?

Ja, zeker. Tijdens de zwangerschap kan Reiki veel ongemakken verhelpen, zoals de ochtendmisselijkheid. Vooral als er in de eerste maanden al Reiki wordt gegeven, zal het de bevalling tegen die tijd makkelijker laten verlopen. Het kindje zal het zeer graag ontvangen, waardoor moeder en kind in harmonie zullen zijn tijdens de zwangerschap.

 

≤≤≤≤

 

Reiki en Edelstenen? Is dat beter?

Ja, Reiki en Edelstenen kunnen beter werken. Het bijzondere aan Reiki is, dat het samen met Edelstenen, krachtiger werkt. De beide krachten, van zowel Reiki als van de Edelstenen stromen samen sterker. Hierdoor boek je meer resultaat. De chakra's werken veel beter na een Reiki behandeling met Edelstenen. Soms is het dragen van een speciaal uitgezochte steen belangrijk om het proces van heling verder te doen slagen.

≤≤≤≤

 

Geeft Reiki negatieve bijverschijnselen?

Gedurende de twee decennia waarin Reikimasters mensen in het westen hebben ingewijd in Reiki zijn er geen gevallen bekend waarbij Reiki negatieve gevolgen had.

Er zijn veel gevallen bekend waarin effecten werden waargenomen die in eerste instantie negatief leken. Mensen die geen kennis hebben van het fysiologische genezingsproces van het lichaam kunnen gemakkelijk verkeerde conclusies trekken uit wat ze ervaren. Wanneer het lichaam een genezingsproces ondergaat, kunnen er gedurende korte tijd oncomfortabele situaties ontstaan.

Bijvoorbeeld: bij iemand met een gewrichtsontsteking kan gedurende de eerste paar Reiki behandelingen de pijn verergeren. De Reiki zal de bloedstroom naar het gewricht, met een sinds langere tijd een slechte bloedcirculatie, versterken. De plotselinge toename van bloed kan pijn veroorzaken. Het eindresultaat zal fantastisch zijn!

Mensen met migraine, merken in het begin misschien helemaal geen verandering. Maar als er navraag gedaan wordt over hoe men slaapt na de behandeling. Komt altijd het antwoord dat ze uitgerust zijn wakker geworden, en de nacht hebben doorgeslapen. Dit is het begin van de heling.

Mensen die veel stress of emotionele blokkades opgebouwd hebben, kunnen tijdens de eerste behandelingen wel eens het gevoel hebben dat alles verergert zodra hun lichaam de effecten van de Reiki begint te verwerken. KankerpatiŽnten ervaren, gedurende de eerste paar behandelingen, dikwijls een toename van de pijn in het gebied van de tumor.

≤≤≤≤

 

Werkt Reiki bij stress?

Als mensen die Reiki ontvangen met biofeedback apparatuur worden verbonden, blijkt dat de hersengolven ze in Alpha staat terecht komen. Dit is een vorm van lichte meditatie die, zoals bekend, opgebouwde stress in het lichaam vermindert. Mensen rapporteren klinisch, een duidelijke ontspannen gevoel van hun lichaam en een versneld gevoel van welzijn (zoals bij stress verlaging).

Het is duidelijk vast komen te staan dat stress sterk bijdraagt aan de ontwikkeling van ziektes. Elk systeem dat actief stress kan reduceren heeft daarom korte en lange termijn effecten op het totale fysieke en mentale welzijn. Nog een goede reden om Reiki regelmatig te gebruiken. We leven in een gestreste samenleving. Doordat Reiki ons stress niveau laag houdt, kan het nadrukkelijk bijdragen aan het genieten van het leven.

 

≤≤≤≤

 

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Voordat u een behandeling ondergaat, is het heerlijk om van te voren een warme douche te nemen. Het is lekker ontspannend en zo kunt u ook fris de behandeling ondergaan. Trek makkelijk zittende kleding aan, u hoeft u niet te ontdoen van de kleding, alleen de schoenen. Uw temperatuur kan strek wisselen, u krijgt evt een warme deken over u heen.

≤≤≤≤

 

Home

 

 

 

 

 Copyright © D. van Alphen