Energetisch Praktijk wofosi

 

 Wat is Reiki nu precies?

 

Reiki is het Japanse woord voor: Universele Levensenergie. Reiki is de energie, die we allemaal in ons lichaam hebben en die bijvoorbeeld ook gebruikt wordt bij acupunctuur.

Die energie loopt door zogenaamde meridianen, die je kunt zien als energiekanalen. Bij mensen, waarbij de energie kanalen geopend zijn, stroomt de energie uit de handen. Bij mij is dat nu gebeurt en ben ik ingewijd als Reiki  Master  en Tera Mai 2 therapeut en Kundalini Master

Ik kan u of uw huisdier ontspanning geven, en eventueel klachten laten verminderen,  of doen verdwijnen, als het zelfgenezend vermogen van u of het dier daar in staat is doordat de blokkade eerst is/zijn weg genomen. Het is geen medicijn, maar een extra hulp naast de medicijnen die eventueel zijn voorgeschreven. Raadpleeg altijd uw behandelend arts of de dierenarts als het om uw dier gaat, voor de juiste diagnose, ik kan alleen maar extra helpen.

 ▓▓▓▓

 

Hoe werkt Reiki?

Als iemand lichamelijk niet in orde is, dan is dat een teken van het in onbalans zijn op fysiek niveau. Door een Reiki behandeling komt er extra energie beschikbaar voor het lichaam en op dat moment kan het lichaam met die extra energie aan het herstel beginnen.

Het lichaam heeft een zelfgenezing mechanisme. Denk aan een schaafwond. Het lichaam zorgt ervoor, zonder enige hulp van buitenaf, dat de wond heelt. Reiki energie ondersteunt dat zelfgenezing mechanisme.

Ik als gever kan dus geen invloed uitoefenen op het resultaat van de behandeling, het lichaam van de ontvanger en zijn energiesysteem regelen dat allemaal zelf.

Het is voor een Reiki behandeling dan ook niet nodig om een diagnose te stellen. Dat is maar goed ook, want alleen een arts is daartoe bevoegd.

Reiki werkt ook op geestelijk niveau. Dat maakt, dat Reiki goed toepasbaar is bij bijvoorbeeld zowel hoofdpijn als spanning, bij zowel verkoudheid als bij depressiviteit. Zeker is, dat Reiki nooit negatief of schadelijk is.

Het kan bijvoorbeeld voor komen, dat de klachten eerst verergeren. Vaak zie je al na korte tijd, dat de klachten afnemen. Het is als bij homeopathie. Eerst wordt het even erger en daarna gaat het weg of wordt het in elk geval minder.  Het lichaam pakt de oorzaak van de ziekte aan en ruimt daarbij alle verschijnselen van het ziektebeeld op.

Reiki voor huisdieren is voor dieren die het even moeilijk hebben of gestresst zijn.  Ook als er een verwonding is, kan Reiki  hulp bieden. Huisdieren met gedrags problemen zijn gebaat bij een goede training eventueel aangevuld met Reiki behandelingen.

Een behandeling duurt gauw een uur, naargelang de klachten, goed mogelijk bij u thuis of op afstand middels een foto. Een proefbehandeling is mogelijk, dan is dit een stoelbehandeling van een kortere tijd. Vele ervaren een totale ontspanning, maar ook niets voelen komt voor. Dat geeft niets, Reiki doet evengoed zijn werk. Het kan zijn dat u voor uw hoofdpijn komt, maar daar geen verbetering in voelt, en bijvoorbeeld na een paar dagen ervaart u dat u meer energie heeft gekregen, of dat u beter kunt slapen. Dan is de energie daarheen gegaan in uw lichaam, waar het eerst nodig is. En als die blokkade is verdwenen dan zal het naar de oorzaak zoeken voor de hoofdpijn.

De Behandelaar is ook een mens en niet altijd in staat om wonderen te verrichten. Ook al zijn deze de wereld nog niet uit. Er mag niet verwacht worden dat ziektes altijd voorkomen kunnen worden of dat iedere ziekte geneest. Door de geleidelijke en zachte straling die wordt toegepast, (ook zonder aanraking) een geleidelijke en rustige genezing zal plaats vinden. Let wel... het lichaam geneest, niet de Behandelaar.  Door de Reiki wordt het zelfhelend vermogen aan gesproken.

Ook trauma uit uw verleden is mogelijk te behandelen met Reiki, vraag om informatie hierover, of maak een afspraak.

▓▓▓▓

 

 

Home

 

Copyrightę D. van Alphen