Reiki en Kind  

Energetisch Praktijk wofosi
 

Reiki en Kinderen

Je hoort vaak dat kinderen overgevoelig zijn voor dingen om hen heen, dat ze niet in hun hum zitten (niet lekker in de vel), nachtmerries, slecht contact maken met andere kinderen,  of met niemand iets te maken willen hebben, of misschien wel paranormaal begaafd zijn.

In deze wereld van hollen of stilstaan, probeert het kind zich een weg te banen, langs alle drukte en krijgt het soms maar weinig contact met volwassenen.

Een kind staat volledig open voor alles wat de natuur biedt, alle wonderen om hem heen en alle voelbare energie. Ze verwachten  dat iedereen altijd kan helpen, met al hun kleine probleempjes, door energie te geven.

De moeilijke weg wat het kind te bewandelen heeft, daarbij kan Reiki goed helpen. Reiki zorgt er voor dat het kind (iedereen natuurlijk) een hulpmiddel krijgt voor meer zelfvertrouwen en met beide benen op de grond komt te staan. Zo, dat hij/zij weet wat het wel of niet wil.

Angsten zullen naar de achtergrond schuiven of zelfs verdwijnen. Kinderen zullen meer in staat zijn om zichzelf te kunnen zijn. Ze kunnen beter met de gevoeligheden om gaan en leren te ontdekken wat hun eigen ik is.

Doordat het lichaam kleiner is, nemen kinderen de Reiki sneller op. Vandaar dat ik maar korte sessies geef aan kinderen.

Uw kindje kan gewoon lekker op schoot zitten bij een 1 op 1 behandeling.  Of ik hou het zelf vast, als ze nog erg klein zijn. Zelfs in bedje/box kan ik behandelen. Met het op afstand sturen, stuur ik meestal in de slaap. Maar ik kan hiervan afwijken natuurlijk. Baby's vinden het over het algemeen heerlijk en vallen dan ook lekker in slaap tijdens een behandeling. Dit geeft veel succes bij huilbaby's.

▓▓▓▓

Wanneer is een baby een huilbaby?

Baby's die meer dan 3 uur per dag, meer dan 3 dagen per week, meer dan 3 weken achtereen huilen, noemt men een huilbaby.

Bij baby's met een laag geboortegewicht (minder dan 2500 gram) komt veelvuldig huilen meer voor dan bij zwaardere baby's (Brugman e.a., 1999). Veelvuldig huilen komt vooral voor in de eerste 3 maanden, met - net als bij normaal huilen - een piek rond de leeftijd van 6 weken (Rautava e.a., 1993). De verklaring van dit gegeven wordt gezocht in een zekere mate van onrijpheid van het centrale zenuwstelsel. Als gevolg hiervan kan een baby gemakkelijk in een alarmtoestand raken door een veelheid van externe en interne prikkels. Dit verklaart mogelijk dat prematuren relatief meer huilen dan voldragen kinderen.

Huilen is vermoeiend voor de baby,  dit kost veel energie. Maar omdat de baby te moe is, kan het ook slechter slapen. Hierdoor gaat de baby weer huilen, en raakt oververmoeid. Niet alleen de baby, maar ook de ouders raken oververmoeid en kijken vaak moedeloos of zelfs radeloos toe. Weten zich soms geen raad  meer hoe ze hun kindje kunnen troosten.  Het gezin zit gevangen in een vicieuze cirkel.

Tijdens en na een Reiki behandeling vallen de meeste babř's in slaap. Vaak slapen ze de eerste dag na de behandeling lekker door. Zo kunnen baby en ouders even bijkomen. Vaak is er wel even een terugval te bemerken na de behandeling, dat het even weer lijkt alsof Reiki niets heeft kunnen doen. Maar de Energie gaat zijn weg en het lichaampje is zich langzaamaan aan het herstellen van de vermoeidheid. Al na een paar behandelingen slaapt de baby overdag en 's nachts stukken beter. Waar na er langzaam aan de afbouw kan worden begonnen van behandelen. Hoeveel behandelingen hier voor staan, is moeilijk te zeggen. Elke baby heeft zijn eigen tempo van helen.

Maar voordat  u met Reiki begint, heeft u al een heel traject afgelopen met uw kleintje. Reguliere artsen kunnen geen oorzaak vinden, dus lichamelijk letsel tijdens de bevalling is dus uit gesloten. U heeft niet het juiste middel gevonden om uw kleintje tot slapen te krijgen, zo dat het huilen kan worden verminderd,  omdat er geen oververmoeidheid meer is. Nu kunnen we samen van start gaan.  Wilt u niet langer wachten, en gelijk starten met de behandeling? U kunt mij bellen of mailen.

Wat meestal wel helpt is:

* U heeft Hypo-allergene voeding voor baby's met allergie voor koemelk geprobeerd.

* U heeft geleerd om uw baby te masseren

* U zorgt voor de 3 R-en - Rust, Regelmaat en Reinheid, met wel of niet inbakeren. Soms willen baby's met blote voetjes in een slaapzak. Hierdoor kunnen ze contact maken met de huid, wat prettig aanvoelt.

* U zorgt voor zo min mogelijk prikkels. Niet steeds mee op visite en drukte in huis. Huilbaby's zijn overprikkeld.  Houdt in de gaten, dat steeds dezelfde personen, baby  troosten en  voeden.  Hierdoor komt de hechting niet in het gedrang. Huilbaby's hebben nog wel eens moeite met hechten door het hele proces waarin ze verkeren.

Is er sprake van trauma na de bevalling?

Is er tijdens de bevalling een scheurtje of een breukje in het sleutelbeentje gekomen? Of spiertjes in de stress geraakt? Schroom niet om informatie te vragen over Reiki of Quantum Touch«,  beide kunnen uitkomst bieden.

Het huilen is pas na 4 weken begonnen?

Jonge baby's kunnen om allerlei redenen huilen. Vaak valt het speentje uit de mond als je kindje in slaap is gevallen. Vele zeggen,dat het dan beter is om het mondje iets te sluiten, zodat het niet open blijft staan, maar ik ben een voorstander van het speentje weer terug in het mondje te doen. U w kindje heeft veel zuigbehoeftes,, wat ik zelf deed om niet de speen kwijt te raken, was een puntje van het spuugdoekje door het platte gaatje van de speen te doen. Zo hoeft u geen lampje aan te doen om te zoeken in de nacht. Geeft uw kleintje regelmatig voeding terug? Dus niet het standaard mondje terug geven, vanwege te veel gedronken? Er zou sprake kunnen zijn van reflux, dit is het niet goed sluiten van het maagklepje (wat overigens meestal weer overgaat als de baby zelfstandig gaat zitten), geeft een branderig gevoel.  U kunt dan het matrasje ietsjes omhoog brengen bij het hoofdeinde, dmv een handdoek opgerold onder het matrasje te leggen.  En geef het een slokje bronwater of afgekoeld gekookt water.

Allergische reactie op de voeding. U kunt hiervoor informatie inwinnen bij het Consultatie Bureau. Wervelkolom vertoont misschien een kleine afwijking, de heupluxatie ( het niet goed zitten van de beginnende heupkop in de heupkom.  Onrijpheid van het centraal zenuwstelsel, dit zoals hier boven al verteld, komt veel voor bij prematuur en dysmatuur baby's.  Spugen, diaree, luieruitslag, krampjes, obstipatie, voeding - teveel of te weinig, oorontsteking, spruw, verkoudheid, niet goed kunnen boeren,  veroorzaakt ook veel huilen.

 

 

 

 

▓▓▓▓


Home

 

Copyrightę D. van Alphen