Reiki en Dieren



  

Energetisch Praktijk wofosi
 

Reiki en Dieren

 

Naast mensen, behandel ik ook dieren.

Dieren zijn heel gevoelig voor de Energie die zij ontvangen.

Ik behandel momenteel Paarden, honden, katten en zelfs knaagdieren. Zelfs wilde dieren zijn te behandelen met Reiki.

Doordat er dan op afstand wordt gewerkt, is er geen gevaar voor mens en dier. Maar ook bij zeer bange dieren, of dieren met een besmettelijke ziekte kunnen hierdoor geholpen worden.

Bedenk wel................... al gebeuren er 'kleine wondertjes onder mijn handen' ik ben geen Dierenarts. Dus consulteer altijd een Dieren(vee)arts voor eventuele medicatie, Reiki zal een ondersteuning zijn voor het genezingsproces.

 

Foto's

 

²²²²

Dieren staan dichter bij de natuur dan wij mensen. Ze zijn niet in staat om gevoelens weg te redeneren. Ze staan voor alle indrukken open en daardoor reageren ze primair.

Het leuke is, zodra een dier Reiki heeft ervaren, zal het zelf aangeven wanneer en waar Reiki nodig is. Katten zijn heel gevoelig voor energieën, als katten ziek zijn, kan Reiki een prima middel zijn voor sneller herstel. Er zijn katten die een behandeling niet op het lichaam willen accepteren, dus dan is wat afstand van het lichaam zeer gewenst, of via een afstandsbehandeling. De Reiki energie wordt direct door hun opgenomen in heel het lichaam.

 

Honden die weten wat Reiki is, dit is al na één behandeling, gaan precies zó liggen, dat ze je handen bijna leiden naar de plek waar het naar toe moet. Hebben ze genoeg energie ontvangen, dan staan ze op en lopen weg. Meestal zie je ze ook even schudden en krijg ik een lik als een dank je wel.

 

Zo zie je dat Reiki hetzelfde werkt als bij ons mensen, alleen de energie van dieren is veel zuiverder dan dat van de mens. Dit komt, omdat mensen allerlei zaken in het hoofd doorwerken en energie van buitenaf oppakken.

Bij mens en dier lopen de chakra’s gelijk. Chakra’s zijn energieknooppunten in het lichaam.

 

 

Dieren die te kampen hebben met gedrag - of emotionele klachten die krijgen bij mij altijd een chakra behandeling.

Kop en stuit is daarbij de voornaamste waar ik mee begin. Dus de kruinchakra en de stuit (wortel)chakra worden dan behandeld. Bij paarden is het niet mogelijk om de kop-stuit chakra te behandelen, vanwege de grote. Maar de oplossing is daarbij het vanaf de schoft te doen, naar de stuit. Bij dieren die of agressief zijn, of voor hun en mijn gezondheid het niet goed is om elkaar aan te raken, doe ik de behandeling op afstand. Nadat de kop-stuit behandeling tot ontspanning heeft gezorgd van het dier, ga ik de overige chakra’s af. Na de behandeling sluit ik de aura en strijk het dier af.

Bij gedragsproblemen, werk ik in samenwerking met de gedragsdeskundige waar uw hond in behandeling is. Als de oorzaak is ontdekt waarom het dier dit probleem is gaan ontwikkelen, zal de behandeling er op worden afgestemd. Geen oorzaak bekent? Totaal geen probleem met Reiki. Reiki zoekt zijn eigen weg, en zal ten allen tijde eerst datgene behandelen wat het belangrijkste is in het lichaam. Naast een Reikibehandeling kan er ook gewerkt worden met Bachbloesem therapie en/of Quantum Touch®

 

1)       stuit chakra – deze ligt aan de basis van de staartwervel. De stuitchakra staat in verbinding met de adrenaline klieren en wordt geassocieerd met overleven. In disbalance: een gebrek aan energie, agressie, ongehoorzaamheid.

2)      Sacrale chakra – deze is in de onderbuik gelegen. Hier regelt hij alle seksuele en voortplantingsorganen. De chakra is verantwoordelijk voor een veilig gevoel, creativiteit. In disbalance: bang, onzeker, kieskeurig met voedsel, het lymfestelsel, de smaak. Fysiek: nieren, blaas, bloedsomloop en geslachtsorganen.

3)      Zonnevlecht chakra – deze chakra is te vinden op de buik van het dier. Daarom vinden we ook het ook terug dat hij in verbinding staat met het spijsverteringsstelsel. Hieruit ontspringt de oerkracht van het dier. In disbalance: onredelijk, te weinig energie, verminderd aanpassingsvermogen. Fysiek: adrenaline, zicht, alvleesklier, (suikerhuishouding) in wisselwerking met schildklier en bijnieren regulerend.

4)      Hart chakra – deze chakra vinden we midden op de borst van het dier. De associatie wordt gemaakt met het hart, de longen, de ademhaling en de thymusklier. We spreken hier over de chakra van liefde en medeleven. In disbalance: depressie, verminderde ‘emotionele’ gevoeligheid, verlegen, angstig. Fysiek: thymus, tast, afweersysteem, regeling groei, hart, longen, armen en bloedsomloop.

5)      Keel chakra – deze chakra vinden we terug op de keel van het dier. Deze verbinden we ook met de stem, gehoor en schildklier. We stellen dan ook dat de chakra de communicatie en de creativiteit van de hond regelt. In disbalance: een verminderde communicatie, oorinfectie (chronisch). Fysiek: gehoor, schildklier, regeling jodiumhuishouding, nek, schouders, armen, keel, oren en bronchiën.

6)      Derde oog chakra – deze vinden we tussen de ogen. Hier denkt het dier en herbergt zijn emoties. In disbalance: onstabiel karakter, geen individualiteit. Fysiek: waarnemen, invloed op hypofyse, ogen, bij en voorhoofdsholten, zenuwstelsel en kleine hersenen.

7)      Kruin chakra – deze vinden we op het hoofd van het dier. Het herbergt body en mind. In disbalance: te gehoorzaam, verlegen. Verbind je met je hogere zelf, de bron, eenheid. Fysiek: verbonden met pijnappelklier, samenwerking met andere endocriene klieren. Regeling van het totale organisme, het hersenschors en centraal zenuwstelsel.

 

Heeft u interesse of vragen, wilt u een behandeling afspreken voor uw huisdier, voor pijnbestrijding of ondersteuning bij medicatie?

Mail mij gerust.


Home

 

Copyright© D. van Alphen